160 ACRYL


Tehnički list:

160 Acryl

160 Acryl GB

160 ACRYL

Za brtvljenje pukotina, reški i spojnih reški. Može se premazivati, bez ftalata mala paropropusnost.

Ispitana kvaliteta prema:
DIN EN ISO 12572
Osnova: disperzija akrilata

Mogućnost skladištenja: 12 mjeseci, štititi od smrzavanja

Temperatura obrade: + 5°C do +35°C

Područje primjene: za reške ili spojeve kod kojih postoji mala diletacija između drvenih prozora, odnosno okvira vratiju i zida, betona, gips kartona ili žbuke. Prikladno za paronepropusno unutarnje brtvljenje.

Za sva ostala područja primjene koja nisu navedena obratite se našem odijelu za tehničku primjenu.

Svojstva: neutralnog mirisa, postojan na UV zračenja, postojan na vremenske uvijete i starenje sa širokim spektrom površina za prianjanje.

Obrada: prianjajuće površine moraju prihvatiti materijal, biti suhe, te bez prašine i masnoća. Preporučamo da se upijajuće podloge prethodno premažu mješavinom temeljnog premaza od ACRYLA 160 i vode u omjeru 1:1 do 1:2 i da se pričeka s fugiranjem sve dok premaz nije suh. Preduvjet za besprijekorne radove na brtvljenju je ispravno dimenzioniranje reške i prethodna obrada prijanjajućih površina

VAŽNO: do nastanka tvrde korice ( oko 12 sati pri standardnoj klimi ) zaštititi od djelovanja kiše ili otapala. Nakon sušenja u trajanju od tjedan dana reške se mogu premazati a prije toga se treba provjeriti njihova kompatibilnost sa vrstom premaza. Može izazvati alergijsku reakciju na koži, nositi zaštitne rukavice.

Pridržavati se uputa iz tehničkog lista.